Aktuellt på Vuxenutbildningen i Eskilstuna

Sen anmälan till yrkesutbildningar som startar 17 februari

Då vi inte lyckats fylla platserna till några av yrkesutbildningarna som planeras starta den 17 februari öppnas därför ansökan upp igen.

Utbildningarna det gäller är:

 

Olika kursstarter - klassrum och distans

Observera att ansökningstiden är olika för grundläggande och gymnasiala kurser gällande kursstarter i januari 2020. Du som ska söka till gymnasiala kurser med klassrumsundervisning till starten vecka 4 2020 behöver göra en ansökan mellan 11 november och 8 december.

Ska du söka grundläggande kurser med klassrums- och distansundervisning men även gymnasiala kurser på distans till starten vecka 2 2020 behöver göra en ansökan mellan 11 november och 1 december.
 

Ändring av studietider för gymnasiekurser på distans

Från starten den 23 september kommer gymnasiekurser på distans erbjudas på fem veckor och tio veckor, heltid och halvtidsstudier. 

 
Heltid Halvtid
100 poäng på fem veckor eller          200 poäng på tio veckor       50 poäng på fem veckor eller
100 poäng på tio veckor
   

För att göra det flexibelt och långsiktigt för dig går det att söka upp till tre starter samtidigt. Rekommendation är att läsa en kurs i taget.

Din ansökan måste vara komplett med betyg och intyg senast sista ansökningsdag. Vilken dag som är sista ansökningsdag ser du i kurskatalogen under respektive kurs. 

Behöver du hjälp med att planera dina studier? Ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare genom att mejla till vux@eskilstuna.se

Hur söker jag kurser?

kurskatalogen hittar du alla kurser som erbjuds på Vuxenutbildningen i Eskilstuna. Är det första gången du gör en ansökan behöver du först skapa ett studerandekonto.  


 

Logga in med ditt studerandekonto

Har du inget studerandekonto?

För att du ska kunna göra en ansökan måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

SFI-anmälan / Application for Sfi courses

Prövningsanmälan

Nyheter

 • Kommande kursstarter

  2020-01-07

  Start 17 februari: Yrkesutbildningar. Ansökan stänger söndag 12 januari.

  Start 16 mars: Gymnasiekurser på distans och grundläggande kurser på distans och i klassrum. Ansökan stänger söndag 9 februari.

  Start 20 april: Gymnasiekurser på distans, grundläggande kurser på distans. Grundläggande svenska som andraspråk, klassrum och distans. Ansökan stänger 15 mars.

  Start 25 maj: Gymnasiekurser på distans och grundläggande kurser på distans och i klassrum. Ansökan stänger söndag 19 april.

Information

Kontaktuppgifter


Expedition Komvux och SFI, Careliigatan 12

E-post: vux@eskilstuna.se
Telefon Komvux 016-710 10 30

Komvux hemsida och öppettider: Klicka här
Alvis logo Alvis från Gotit